The Gimlis

Hvem er Gimlis?

Gimlierne opstod lige så spontant, som da det danske flag faldt ned fra himlen – det var bare et slag på en crossfit-bane og ikke en slagmark i Estland. Ved et rent tilfælde stillede vi op sammen til en konkurrence, og en trænings -og arbejdsmagi opstod. Siden da har vi hængt sammen som ærtehalm, når vi har undervist, lagt programmer, kørt forløb og afholdt personlig træning. Konceptet “Gimlierne” er noget, man gør sammen, for det er netop vores force, at vi laver det hele sammen, forløb, undervisning, PT, events osv., med hvert vores syn på tingene, så vi rammer alle vinkler. Hårdt arbejde og store udfordringer må godt være en leg, og uanset niveau og ambitionsniveau, så når vi det sammen, alt kan jo lade sig gøre.

Fun fact

Hvor stammer selve navnet The Gimlis fra? Gimli er en dværg fra J. R. R. Tolkiens fiktive univers om Ringenes Herre. Gimli repræsenterer dværgene i Ringens Broderskab i bogen, hvor de bekæmper det onde ved at stå sammen. Gimli er en rødhåret lille dværg, der er god til at slås, er en loyal ven og har en sort humor – og selvom han er lille, mangler han ikke råstyrke.

Allan Hansen

Jeg har dyrket crossfit siden 2017, og det har været en stejl læringskurve, da jeg undervejs skulle smide 73 kg (en hel Backstreet Boy) for at kunne komme på et niveau, hvor jeg kunne gå til konkurrencer for gamle mennesker (+40). En ganske almindelig træningslørdag fik jeg nævnt for Line (der er centerchef, hvor vi træner), at hvis hun manglede hjælp, så… 6 år, flere trænerkurser og over 2000 undervisningstimer senere hænger jeg stadigvæk ved, men har lært at holde kæft lørdag morgen.

Det var dog en søndag, jeg foreslog, at vi skulle begynde at køre forløb og personlig træning, og så tog det pludselig fart. Så nu forsøger jeg at undgå at sige for meget i weekenden, så jeg ikke bliver sat til mere arbejde. Jeg har en meget struktureret måde at arbejde på, og kunne alt stå i et regneark, så ville verden være perfekt. Det gør så, at jeg har en supernørdet tilgang til tingene og skal forstå, hvorfor man gør, som man gør, den dybere mening med al bevægelse og udstyr. Det giver jeg videre i min undervisning, mens Line bløder det op med virkeligt dårlige jokes!

For at kunne hjælpe vores Gimli-soldater bedst muligt har jeg taget følgende uddannelser:

  • VL coach – Level 1 og Level 2
  • CF -L1 – CrossFit Level 1 Trainer
  • Crossfit Copenhagen-træneruddannelse
  • Programmeringskursus – Planlægning og periodisering

Personligt elsker jeg høj kapacitet og høj puls (udfordr mig i burpees, og vi er venner for livet), men også al underkropsstyrke, og derfor er jeg den bedste af de to Gimliere 😊

For at sige det kort: Jeg er hjernen i Gimli-konstellationen.

Line Risberg

Da jeg hyggede mig til åbningsreceptionen af Danmarks første crossfit-center, var det, fordi denne sportsgren var en hobby og en passion et par gange om ugen. Nu har det været min levevej i over 12 år, hvilket også har “kostet” et vægttab på 28 kg (en halv Backstreet Boy), så jeg kunne gøre det godt til konkurrencer for meget gamle mennesker (+40). Og i den alder har man efterhånden haft alle sportslige skavanker, så hvis der er noget, du ikke kan, så tager det mig et millisekund at finde på en ny skalering.

At være daglig leder (Box Manager) i en CrossFit Box passer perfekt til mig – masser mennesker at snakke med, mulighed for at lave fede undervisningstimer med tilhørende god musik/gode jokes og så alt det sociale, der netop kendetegner denne sportsgren.

Jeg har været rigtig meget på gulvet igennem årene, både som underviser (over 4000 undervisningstimer) og i mit erhverv som foredragsholder/standup’er. Jeg elsker at afholde events og konkurrencer, og 4 uger om året dribler vi til Marbella i Spanien og underviser dernede. Så jeg kan heldigvis slet ikke holde tal på, hvor mange skønne mennesker jeg har svedt sammen med.

Igennem de sidste 10 år har jeg taget flere uddannelser og kurser indenfor mit fag, senest i 2020, hvor jeg uddannede mig til VaneCoach, og det bruger jeg til at hjælpe andre med vægttab og et sundere syn på kost.

Jeg elsker at undervise i skills. Skills er f.eks. arbejde i baren og i ringene, sjipning, stå/gå på hænder, squat på ét ben og andre sjove bodyweight-øvelser. Alt med høj puls i et hurtigt tempo – jeg vil f.eks. gerne udfordres i DU’s.

Overkropsstyrke, det er lige mig og derfor er jeg den bedste af de to Gimliere 😊

 

For at sige det kort: Jeg er hjertet i Gimli-konstellationen.

Box hundene

Veli & box

Veli har været med fra Day One af Lines crossfit-karriere, så han er ved at være en gammel dreng. Men det gør ham ikke mindre nuttet. Box the BoxHund kom til, da vi gik og byggede Gimlis CrossFit og er den frække lillebror der elsker folk. De er altid med i Boxen og bliver glade hver gang, der kommer folk og træne.

Scroll to Top